open-navfaktor-logo
search
Pretres
Policija Visočaninu upala u kuću, pronašli više od dvije kile droge, oružje i municiju
Policija iz Visokog jučer je pretresla kuću i prateće objekte u ulici Ljetovik, koje koristi A. A. (1994), za kojeg su postojala saznanja da se može dovesti u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.
10.12.2021. u 10:05
get url
text

Tom prilikom, pripadnici policije pronašli su i izuzeli više od dva kilograma marihuane, upakovane u pojedinačne sadržaje i spremne za uličnu prodaju, 166 grama spida, pušku, pištolj, 59 metaka raznog kalibra, te pet digitalnih vaga za precizno mjerenje. 

{$galerijaFotografija}

Dvadesetsedmogodišnjak je uhapšen i zadržan u prostorijama Policijske stanice Visoko, a nakon krim-obrade jutros je predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

Pronađena droga i drugi predmeti su izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteni kao dokaz u daljem postupku.

Uhapšeni 27-godišnjak sumnjiči se za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivično djelo nedozvoljeno nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije, saopćio je MUP ZDK.

Pretres Visoko, droga i oružje, 10.12.2021.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.