open-navfaktor-logo
search
Protesti, skupovi...
Policiju u petak očekuje "veliki posao" u Sarajevu
Budući da u Sarajevu i u "normalnim" okolnostima petkom popodne dođe do većih gužvi u saobraćaju, zbog svih najavljenih okupljanja ovoga petka se očekuju još i dodatne komplikacije
03.10.2018. u 16:50
get url
text

Sarajevska policija saopćila je danas da se u petak u glavnom gradu, zbog najavljenih više različitih vidova okupljanja građana, očekuje veliki protok ljudi i vozila, te pozvala građane na strpljenje i razumijevanje.

Policiji su, naime, za petak prijavljena dva velika predizborna skupa, koje u isto vrijeme organiziraju stranke SDA i SBB. Oba skupa najavljena su za 20 sati. SDA će svoj centralni skup održati u dvorani Zetra, dok će se pristalice SBB-a okupiti u Dvorani "Mirza Delibašić" u KSC Skenderija.

Osim toga, na stadionu Grbavica u 18 sati će se igrati utakmica Premijer lige BiH između ekipa Željezničara i zeničkog Čelika.

U isto vrijeme, iako održavanje skupa policiji zvanično nije najavljeno, ispred BBI centra se očekuje okupljanje većeg broja građana na skupu "Pravda za Dženana". Održavanje skupa najavljeno je na posljednjem okupljanju koje su u subotu porodica i prijatelji porodice Memić organizirali ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Budući da u Sarajevu i u "normalnim" okolnostima petkom popodne dođe do većih gužvi u saobraćaju, zbog svih najavljenih okupljanja ovoga petka se očekuju još i dodatne gužve i komplikacije.

- S obzirom na činjenicu da se navedenog dana očekuje velika fluktuacija stanovništva i moguće otežano odvijanje saobraćaja, molimo građane Kantona Sarajevo za razumijevanje, a Uprava policije ovog Ministarstva će u cilju zaštite lične i imovinske sigurnosti građana, preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Organizatorima okupljanja, skreće se pažnja na odredbe Zakona o javnom okupljanju Kantona Sarajevo ( Službene novine Kantona Sarajevo broj 32/09), kao i na eventualne posljedice usljed nepoštivanja istih - saopćili su danas iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.