open-navfaktor-logo
search
Burno u entitetu
Politički transfer: Šta je načelnik Bijeljine Mićić u Laktašima dogovarao sa Dodikom?
Načelnik Bijeljine kazao je kako se na večernjem sastanku razgovaralo o kapitalnim investicijama u Semberiji. Nema nikakvog kompromisa sa SNSD-om, tražit ćemo jasnu informaciju od Mićića, kaže Mirko Šarović, predsjednik SDS-a 
23.01.2020. u 13:55
get url
text
Mićić Mićo načelnik Bijeljine
Mićić Mićo načelnik Bijeljine

Ostaje li SDS, nakon Doboja, bez još jednog svog jakog uporišta – Bijeljine, top politička tema je u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska. Mićo Mićić, dugogodišnji načelnik Općine Bijeljina, prema pisanju medija u Banjoj Luci, sve je bliži SNSD-u i njihovom predsjedniku Miloradu Dodiku.

Upravo je Mićić u srijedu navečer u Laktašima (neubičajeno vrijeme i mjesto za zvanične sastanke), mjestu prebivališta Dodika, održao sastanak sa članom Predsjedništva BiH kome je prisustvovao i premijer RS-a Radovan Višković. 

Mićić je kazao medijima kako je sastanak bio javan i zvaničan te da nema šta da krije. Razgovaralo se, kako je istakao, o kapitalnim investicijama za Bijeljinu i Semberiju. Zanimalo nas je da li je na sastanku bilo riječi i o političkom transferu Mićića, potpredsjednika opozicionog SDS-a, u redove vladajućeg SNSD-a.

- Nemam sada vremena. Imam protokolarne obaveze. Zovite me kasnije – kazao je Mićić za Faktor.

Kasnije se Mićić nije javljao na telefon. Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je za zvaničnu stranicu stranke o večeri u Laktašima kazao :

- Nema nikakvog kompromisa sa SNSD-om. Imamo jasnu politiku i sa Dodikom može razgovarati samo predsjednik SDS-a. U slučaju da se neko ne pridržava takvih pravila i principa, morat će se suočiti sa odgovornošću. Zatražit ćemo jasnu informaciju od gospodina Mićića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.