open-navfaktor-logo
search
Druga pobjeda
Poljaci preslabi za Zlatne ljiljane, bronzani iz Tokija sutra protiv Mađarske
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci upisala je i drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu koje je u nedjelju počelo u turskom Kemeru.
18.10.2021. u 14:32
get url
text

U susretu drugog kola grupe C bronzani s Paraolimpijade u Tokiju s maksimalnih 3:0 savladali su selekciju Poljske, a rezultat po setovima glasio je 25:13, 25:18, 25:20.

Prvi set je počeo mini-serijom Poljaka, no nakon početnih 4:0 do kraja seta uspjeli su osvojiti još svega devet poena.

U drugom setu protivnik naše selekcije uspio je držai egal u prvom dijelu seta, no nakon 10:10 Zlatni ljiljani su uvezali nekoliko poena koji su im trebali donijeti mirniju završnicu. Ipak, to se nije desilo, Poljaci su smanjili prednos i držali priključak. U finišu seta BiH je stigla do 22:17, što je bilo i više nego dovoljna prednost da naša selekcija ovaj set riješi u svoju korist.

Poljaci su i u prvom dijelu trećeg seta dobro parirali našoj selekciji, no 18:13 bila je ključna prednost za maksimalnu pobjedu našeg tima, drugu na kontinentalnom šampionatu.

U posljednjem susretu grupne faze izabranici selektora Ifeta Mahmutovića sutra se sastaju sa Mađarskom. Ovaj duel na programu je od 13.30 sati po centralnoevropskom vremenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.