open-navfaktor-logo
search
Vrijedna pomoć
Poljska donirala BiH zaštitnu opremu za borbu protiv koronavirusa
Republika Poljska dopremila je četvrti kontingent medicinske i zaštitne opreme Bosni i Hercegovini za borbu protiv pandemije COVID-19.
06.05.2021. u 14:30
get url
text

Primopredaji na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas su prisustvovali ambasador Poljske u BiH Jaroslaw Lindenberg i šef Odsjeka za obuke i strukturu pri Ministarstvu sigurnosni BiH Idriz Brković.

Ambasador Lindenberg je pojasnio da se radi o pomoći koja se realizira u okviru NATO centra za koordinaciju odgovora na pandemiju.

Ističući kako se u ovom kontingentu nalazi 19.200 zaštitnih odijela i 8.500 zaštitnih maski, Lindenberg se zahvalio Ministarstvu sigurnosti BiH na odličnoj saradnji u realizaciji ove pošiljke.

- Ova pomoć je izraz solidarnosti Poljske sa zemljama Zapadnog Balkana tokom pandemije i dokaz vrlo prijateljskih odnosa koje imamo - kazao je Lindenberg.

Brković se zahvalio narodu i vladi Poljske na značajnoj pomoći Bosni i Hercegovini.

- Hvala vam na ovoj pomoći koja sadrži 32 palete zaštitnih maski i odijela koja će izuzetno dobro doći u borbi protiv pandemije COVID-19 u BiH - rekao je Brković i dodao da se radi o zaštitnim maskama FFP2 i FFP3.

Poljska je već tri puta slala pomoć BiH za borbu protiv pandemije i to u maju i junu prošle i u martu ove godine, kada su dostavljene hirurške i zaštitne maske, uniforme, antigenski testovi te sredstva za dezinfekciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.