open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Položeno cvijeće na spomen-obilježju Vječna vatra
Oni su poručili da je pobjeda nad fašizmom izuzetno važna za sve građane BiH i te tekovine treba njegovati jer na njima bh. društvo mora biti zasnovano
09.05.2019. u 13:05
get url
text

Brojne delegacije su povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, položile cvijeće i odale počast na spomen-obilježju "Vječna vatra".

Cvijeće su položili i predstavnici Predsjedništva BiH, Federacije BiH, Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” KS.

Oni su poručili da je pobjeda nad fašizmom izuzetno važna za sve građane BiH i te tekovine treba njegovati jer na njima bh. društvo mora biti zasnovano.

Ministar za boračka pitanja KS Ismir Jusko rekao je da su ovo i dani kada se sjeća svih onih koji su dali svoje živote u narodno-oslobodilačkom ratu 1942-1945. kao i u odbrambeno-oslobodilačkom ratu iz perioda 1992-1995, saopćeno je iz Press službe KS.

Predsjednik Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” KS Ismet Godinjak istakao je da se mora boriti protiv fašističkih ideja - kroz edukaciju mladih i razvijanje svijesti o antifašizmu, ali i prihvatanje istine o protekloj agresiji, „iako je to  dugotrajan proces, moramo biti istrajni na tom putu“. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.