open-navfaktor-logo
search
Utrka u glavnom gradu BiH
Polumaraton "Zajedno Sarajevom": Kenijac Stanley Kipruto pet put pobjednik
Glavni grad Bosne i Hercegovine danas je bio domaćin polumaratona "Zajedno Sarajevom" kao i utrka "G-drive štafetni polumaraton" i "IntersportFunRun" na kojima je učestvovalo ukupno oko dvije hiljade takmičara
18.09.2022. u 12:14
get url
text
Polumaraton Zajedno Sarajevom

Učesnici su startali u Ferhadiji, a cilj je bio kod Trga Susan Sontag, ispred Narodnog pozorišta. Utrke su održane u organizaciji Udruženja Marathon Sarajevo.

Najbrži u muškoj konkurenciji na polumaratonu bio je Kenijac Stanley Kipruto kojem je ovo bila peta pobjeda u Sarajevu.

- Utrka nije bila teška, bilo je divno, uživao sam. Sretan sam zbog pobjede. Mnogo mi se sviđa Sarajevo. Uživam u ovom gradu. Doći ću i sljedeće godine - rekao je Kipruto.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Olivera Jevtić iz Srbije koja je nakon trijumfa istakla da je sretna svaki put kada dođe u Sarajevo.

- Doista sam ovdje uživala. Rekla sam idem na pobjedu i mislim da je ovaj današnji rezultat na nivou rekorda. Presrećna sam - kazala je Jevtić.

Ena Tahirović, PR udruženja NGO Marathon, istakla je da ove godine imaju skoro pa rekordan broj učesnika u svim utrkama.

- Imali smo ukupno oko 2.000 učesnika, od toga u polumaratonu oko 800. Zaista smo zadovoljni odzivom i sretni smo da je trčanje postalo trend te da se ljudi okreću zdravom načinu života. Imali smo učesnike od sedam do 77 godina. Drago nam je da smo danas iz Sarajeva poslali ovakvu sliku u svijet. U Sarajevu su danas trčali trkači iz 43 zemlje svijeta. Fali nam još Australija pa da zaokružimo cijelu planetu - rekla je Tahirović, napominjući značaj bavljenja sportom i trčanjem za zdravlje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.