open-navfaktor-logo
search
Bez uobičajene gužve
Poluprazne ulice centra Sarajeva, u kafićima više konobara nego gostiju
I sarajevski ugostitelji sigurno će osjetiti velike finansijske posljedice krize koju stvara pandemija koronavirusa, čije je žarište Evropa i zvanično postala.  
14.03.2020. u 22:35
get url
text

Subotom navečer u klubovima i kafićima u centru glavnog grada obično se tražilo mjesto više, dok je večeras situacija potpuno drugačija. Ekipa Faktora obišla je desetak najpopularnijih objekata u strogom centru i uvjerila se da je u njima više konobara nego gostiju, kako nam se požalio jedan od menadžera. Samo je u jednom klubu i jednom kafiću bilo dvadesetak gostiju, a ostali su bili sablasno prazni.

Pitali smo Sarajlije kako preporučeno ponašanje tokom epidemije utječe na njihove navike izlaska i druženja na javnim mjestima.

- Moramo malo izaći i pokazati da se ne bojimo koronavirusa, da smo spremni da se družimo. Kad analiziramo situaciju, kod nas u Kantonu Sarajevo nema slučajeva zaraženih osoba i smatram da ne treba toliko paničiti. Definitivno treba biti oprezan, ali ne možemo se zatvarati u kuće - kaže Adnan Mirvić, direktor u jednoj zaštitarskoj agenciji, kojeg smo s društvom zatekli u jednom od gradskih okupljališta.

Tokom šetnje na najprometnijim ulicama smo sretali većinom mlađe Sarajlije koje su, kako su nam rekli, odlučili da subotu navečer provedu u svojim stanovima i kućama. U šetnji smo sreli i neka poznata lica- Zlatka Lagumdžiju kod Vječne vatre, a nedaleko od bezistana i uspješnog bh. boksera Adnana Redžovića koji je upravo završio trening.

- U Njemačkoj me 28. marta očekuje najveći ispit u karijeri. Redovno treniram i pokazat ću da sam jači od koronavirusa i od svog protivnika. Šalu na stranu, moramo svi biti oprezni i maksimalno voditi računa - apelovao je Redžović.

{$galerijaFotografija}

 

Subota, Sarajevo, korona, kafići 14.03. 2020
1 od 12
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.