Pomama za kultnom "Audicijom" u Sarajevu: Organizatori zakupili Skenderiju na tri dana

Objavljeno: 27.08.17 u 22:24 Autor: D. Zeba

Kultna predstava "Audicija" koja je prošlog stoljeća rušila rekorde gledanosti na području bivše Jugoslavije, 5. oktobra kreće iz Sarajeva, mjesta odakle je cijela priča počela prije 33 godine. 

Detalj sa press-konferencije u Sarajevu
Detalj sa press-konferencije u Sarajevu

U glavnom gradu vlada veliki interes za premijeru, tako da su karte za Skenderiju rasprodate, a prema infomracijama koje smo dobili od izvora bliskih organizatorima, "Audicija" će i nekoliko dana poslije biti izvođena u glavnom gradu BiH. Tako su organizatori već rezervisali Skenderiju i za 6. i 7. oktobar.

Ovu našu informaciju potvrdio je i Željko Ninčić koji zajedno sa Emirom Hadžihafizbegovićem, Senadom Bašićem, Admirom Glamočakom, Sašom Petrovićem, Jasminom Geljom i Mladenom Nelevićem čini odličnu glumačku postavu.

- To još nije zvanično, ali za mene to je očekivano. Nadam se da će se u tom duhu nastaviti i u drugim gradovima u regionu, i čitavom svijetu. Drago mi je čuti da je toliki interes i da je Sarajevo ponovo pokazalo da zna šta je pravi humor. "Audicija" je to definitivno zaslužila. Ova ekipa glumaca da se okupi, to je momenat koji mnogi trebaju vidjeti – kazao je Željko Ninčić za Faktor.