Od nedjelje kada se prešlo na zimsko računanje vremena i kazaljke se pomjerile sat unatrag, ponovo su se, sada već tradicionalno u ovakvim situacijama, stvorile nepregledne kolone u popodnevnoj špici na relaciji Sarajevo - Vogošća.

Već u ponedjeljak vozače je, dakle, dočekao haos. Gužve i kolone bile su nepregledne i svim vozačima i putnicima je odmah bilo jasno šta ih čeka. Dobro je, naime, poznata ova agonija svim vozačima koji saobraćaju na ovoj relaciji, a prestala je tokom proteklih mjeseci nakon što su se nadležni "sjetili" da u popodnevnoj špici na famoznom semaforu na Šipu uključe žuto trepćuće svjetlo.

Na taj način ova dionica je "prodisala" i nisu zabilježene gužve ni slične ovima koje, eto, opet imamo od jučer. A, razlog je banalan. Nadležni su opet "zaboravili" prilagoditi semafor zimskom računanju vremena, te u jeku špice semafor (koji radi i uključuje se sada sat ranije) potpuno blokira saobraćaj i pravi haos na ovoj dionici u trenucima kada tuda prolazi najveći broj vozila.

Nadati se da će nadležni reagovati hitno i otkloniti ovaj sasvim bespotrebni teret svim ljudima koji koriste ovu saobraćajnicu.

Ovdje valja napomenuti i činjenicu da također nadležni godinama uglavnom tolerišu uključivanje vozila iz Jukićeve ulice na glavnu saobraćajnicu, Alipašinu ulicu, i to na mjestu (u blizini benzinske pumpe) gdje je to zabranjeno. Na taj način, osim što grubo krše saobraćajne propise i dodatno usporavaju saobraćaj na ovoj dionici, ti vozači direktno ugrožavaju i druge učesnike u saobraćaju.

VEZANI TEKST - Kako je pomjeranje sata dovelo do kolapsa saobraćaja prema Vogošći