Pomoć Općine Centar u obnovi škole "Musa Ćazim Ćatić"

Objavljeno: 07.12.17 u 17:18

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je zaključak kojim se iz budžeta izdvaja 26.200 KM za potrebe Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić".  

Zaključak potpisali Fatima Prohić i Nedžad Ajnadžić
Zaključak potpisali Fatima Prohić i Nedžad Ajnadžić

Sredstva koja će sa računa Općine Centar biti prebačena na račun spomenute škole tokom nekoliko narednih dana, namijenjena su za zamjenu starih podova. Potpisivanju zaključka je prisustvovala i Fatima Prohić direktorica OŠ "Musa Ćazim Ćatić".

- Prije ove donacije od Općine Centar dobili smo 5.200 KM za zamjenu starih podova, tako da ćemo zahvaljujući tome obnoviti podove u šest učionica. Tokom narednog perioda planiramo pokrenuti zakonsku proceduru odabira izvođača radova koji bi trebalo da se izvode tokom zimskog raspusta. Nadam se da će na veliko zadovoljstvo učenika, roditelja, nastavnika i uprave škole, naša djeca početkom drugog polugodišta u februaru 2018. godine, ući u učionice sa novim podovima – kazala je direktorica Prohić.

Na objektu Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" su u toku radovi na obnovi fasade i dotrajale vanjske stolarije. Ovaj projekt utopljavanja školske zgrade zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 100.000 KM i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo koje je izdvojilo 50.000 KM. Okončanjem ovih radova znatno će biti smanjeni troškovi grijanja i gubitaka energije, što će za nekoliko godina uštedjeti uložena sredstva, navodi se u saopćenju Općine Centar.