open-navfaktor-logo
search
Nagrada za humanost
Pomogla pacijentu zaraženom koronavirusom pa dobila automobil na korištenje
Medicinskoj sestri koja je pomogla starcu sa simptomima koronavirusa da dođe u bolnicu nakon što je imao sudar je ponuđen novi automobil.
01.04.2020. u 23:07
get url
text
Lucy Duncan

Lucy Duncan (24) je prošlog četvrtka putovala kući u svom "Fiatu 500X" nakon 12-satne smjene u bolnici u engleskom gradu Wiganu, kada se sudarila sa automobilom kojim je upravljao 78-godišnjak. Penzioner je rekao Lucy da želi kupiti hranu, nakon što je proveo 10 dana u izolaciji sa simptomima bolesti Covid-19.

Duncan je pozvala hitnu pomoć i otišla je u bolnicu s neimenovanim penzionerom, koji joj je rekao da nije jeo danima. Ona je ostala sa njim sve dok joj nisu rekli da ne može učiniti ništa više. Kasnije je saznala da je starac preminuo, piše Daily Mail.

Firme i slavne osobe obasipale su Lucy Duncan pohvalama i ponudama za pomoć. Pojavila se na BBC-u u srijedu ujutro, kada joj je lokalni distributer poklonio novi automobil, s obzirom da je njen u kvaru.

Prema Wigan Todayju, organizator lokalnih događaja ponudio je da plati popravku dijelova njenog automobila, a firma Body Shop Golborne posao će obavljati besplatno.

U međuvremenu, prijatelji, porodica i komšije dostavljali su namirnice i poslastice na njena ulazna vrata, s obzirom da boravi u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženim starcem.

- Bilo je tako neodoljivo, dobila sam toliko lijepih poruka i komentara – kazala je Lucy.

Dobila je i poruku od boksera Anthonyja Joshue, koji joj je rekao da je "definitivno pokazala suosjećanje i hrabrost", te da joj je neophodno čestitati na tome.

Duncan je ispričala u razgovoru za BBC da je muškarac pao preko volana i da je imao problema s disanjem kad ga je pronašla nakon sudara prošle sedmice. Navodno joj je rekao da nema članova porodice, osim sina s kojim nije razgovarao godinama.

- Muškarac je bio toliko zahvalan što sam ostala s njim i stalno je stiskao moju ruku i privukao je blizu sebe – kazala je.

Ljubazna medicinska sestra sada pokušava pronaći starčevog sina, za kojeg se vjeruje da je u Miltonu Keynesu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.