open-navfaktor-logo
search
Rodila i blizanke
Ponosna majka iz Trebinja: Neka su svi živi i zdravi, ali mislimo da je devetero djece dovoljno
Bračni par iz Trebinja llijana i Aleksandar Milojević jedina su porodica u ovom hercegovačkom gradu sa devetoro djece.
12.11.2020. u 09:14
get url
text
Ilijana je dobila zlatnike za blizanke

Oni su nedavno dobili blizance, dvije djevojčice, a gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić novorođenčad je darovao zlatnicima i majci koja je rodila devetoro djece ponudio posao u Gradskoj upravi.

- Mi smo najsretniji roditelji u Trebinju, a možda i šire. Djeca su najveće bogatstvo na svijetu, ima nas puna kuća pa se starije sestre mogu brinuti o novopridošlim blizankama koje će se zvati Valentina i Viktorija – kaže na početku razgovora za Faktor Ilijana Milojević.

Ona je prije 15 godina prvo rodila djevojčicu Teodoru, a potom su se rađali Kristina (14), Marko (13), Ranko (12), Goran (5), Katarina (4), Nikola (2) i sada kćerkice Valentina i Viktorija. Prvo sedmero djece ponosna majka rodila je klasičnim porodom, dok je za blizanke bio potreban carski rez.

- Uvijek smo maštali da imamo dosta djece. Još malo pa imamo fudbalski tim. Ipak, mislim, Boga mi, da nam je dosta djece. Neka su svi živi i zdravi, ali mislimo da je devetero dovoljno. Mi smo skromna porodica i nismo zahtjevni. Uspijevamo osigurati dovoljno za sve i ništa nam ne nedostaje. Zahvalni smo i preduzeću Hidroelektrane na Trebišnjici koje je Aleksandru osiguralo stalni posao. Imamo i plastenik i uzgajamo malo domaćih životinja. Nikom ništa ne nedostaje. Svi imaju svoja zaduženja, a ipak su glavne najstarije kćerke Teodora i Kristina. Za sve se nađe i mjesta i novca kada smo zdravo i kada se živi u ljubavi, a nama toga ne nedostaje – nastavlja Ilijana koja dodaje da ona ima dvije sestre, a da je muž Aleksandar jedinac.

Najveći problem im kao svim Bosancima i Hercegovcima predstavlja koronavirus.

- Svima nam je isto. Teško je kada nemamo slobode i živimo u nekom strahu. Tu se ništa ne može promijeniti. Tako je cijelom svijetu. Posebno nam je u početku bilo teško zbog škole jer četvero djece se školuje. Ipak, sve uspiju nekako stići i vrlodobri su i odlični učenici. Pored fudbala neki od njih treniraju odbojku i boks. Slobodno možemo reći da imamo zlatnu djecu - kaže na kraju Ilijana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.