open-navfaktor-logo
search
Odlični uvjeti
Ponuda za posao: Milioner traži nekog ko će ga fotografisati na putovanjima za Instagram
Zaposlenik će trebati imati važeći pasoš, treba biti u mogućnosti da putuje i da ima oko za savršenu fotografiju
18.12.2019. u 20:21
get url
text
Matthew Lepre

Milioner iz Australije traži ličnog fotografa kojeg će zaposliti na puno radno vrijeme, a obećava plaću od 55.000 dolara godišnje, što iznosi oko 97 hiljada maraka.

Matthew Lepre, osnivač Ecom Warrior Academy, cijelu godinu će putovati po Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama. 

- Samo u protekloj godini uspio sam proširiti posao tokom putovanja u Ujedinjene Arapske Emirate, Indoneziju, SAD, Novi Zeland, Italiju, Francusku, Španiju, Švicarsku i Tajland, a sada ću se moći osloniti na mog najboljeg prijatelja koji će uvijek biti pored mene da me slika - kazao je Lepre.

Zaposlenik će trebati imati važeći pasoš, treba biti u mogućnosti da putuje i da ima oko za savršenu fotografiju.

- Moj život u Sydneyju postao je prilično užurban. Prije samo nekoliko sedmica, jedna od vodećih televizijskih kuća u Milanu zamolila me da dođem na intervju, pa sam morao sve pustiti, i uskočiti u avion te otputovati na drugu stranu svijeta. Odabrana osoba trebala bi zato biti fleksibilna i sposobna da mi se pridruži u tom mom ludom rasporedu koji bi me mogao odvesti bilo gdje, bilo kad - kaže mladi milioner koji će pokriti sve troškove letova i smještaja.

Od fotografa očekuje da ima svoju profesionalnu opremu.

Ove godine, Lepre je sličnim pozivom objavio potragu za ličnog asistenta odnosno asistenticu koju će plaćati 52.000 američkih dolara, oko 91 hiljadu maraka godišnje, što je osnovni iznos, uz naravno, sva luksuzna putovanja.

Poduzetnik, koji zarađuje 120.000 dolara mjesečno, oko 211 hiljada maraka, i vlasnik je četiri uspješne internet trgovine, pregledao je više od 70.000 prijava nakon što je zaposlio bivšu studenticu mode Tyannu De Assis. Od ukupnog broja prijavljenih 75 posto su bile žene.

- Ovo je ludo. Još sam u šoku i pitam se kako je uopće prošao moj CV - rekla je De Assis u novembru.

No uz biografiju je poslala i propratno pismo koje je naslovila "Najzabavnija lična asistentica koju ćete ikada imati". Veliki dio radnog vijeka provela je radeći u odnosima s javnošću i kao voditeljica, pa je navikla na stalne sastanke i razgovore s klijentima na svim kontinentima.

- Tyanna ima iskustva u radu s generalnim direktorima i direktorima te dobro poznaje društvene medije. Ona je perfekcionista i savršena je za ovu ulogu te je detaljna u svim zadacima - rekao je tada Lepre. 

Milioner je postao nakon što je sa 23 godine odustao od fakulteta, te je započeo svoj biznis.

Moto mu je da se samo s puno rada može nešto postići. Uprkos bogatstvu, nikada neće zaboraviti odakle potječe. Odgojila ga je samohrana majka u predgrađu Sydneya, a često su dobivali obroke koje je dijelila crkva.

- Život uvijek vraća onim manje sretnim i uvijek sam zahvalan onim koji su podržavali moju mamu i mene u mračnim danima, kad su vremena bila finansijski teška – zaključio je, prenosi 24sata.hr.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.