Popularni tretman uljepšavanja: Šta sve može ultrazvučna kavitacija

Objavljeno: 30.01.17 u 19:04

Ultrazvučna kavitacija jedan je od trenutno najpopularnijih tretmana među ženama koji garantira uklanjanje celulita, zatezanje kože i topljenje masnih naslaga na kritičnim dijelovima tijela. 

Smatra se revolucionarnom metodom jer pomaže ženama da se riješe celulita bez hirurške intervencije FOTO: ILUSTRACIJA
Smatra se revolucionarnom metodom jer pomaže ženama da se riješe celulita bez hirurške intervencije FOTO: ILUSTRACIJA

Ovaj način borbe protiv masnih naslaga osmišljen je u Evropi i smatra se revolucionarnim, jer pomaže ženama da se riješe celulita bez hirurške intervencije, a rezultati su vidljivi odmah nakon prvog tretmana.

Metoda je najsličnija mezoterapiji i po tom principu funkcionira. Za razliku od liposukcije ili zatezanja stomaka, možete se riješiti celulita i masnih naslaga bez upotrebe sklapela i opće anestezije samo pomoću tehnologije kavitacije.
Na ovaj način masne naslage i celulit se razbijaju uz niskofrekventne zvučne talase.

Istraživanja su pokazala da zvučni talasi od 40 KHz do 5MHz, koji se koriste u ultrazvučnoj tehnologiji, mogu uništiti masne naslage, ali tako da ne oštete zdravo tkivo ili ostale unutrašnje organe.

Sam postupak potpuno je siguran i poprilično ugodan i smatra se neinvazivnim, nema neželjenih posljedica niti lošeg utjecaja na krvne sudove i nerve, samo na masne naslage i celulit. Na ovaj način mogu su tretirati svi kritični dijelovi tijela - stomak, zadnjica, unutrašnja i vanjska strana bedara kao i nadlaktice.

Prije i poslije tretmana

Ukoliko se odlučite na ovu vrstu uklanjanja celulita trebali biste se pridržavati određenih smjernica koje će cijeli postupak učiniti još učinkovitijim.

1. Popijte bar četiri čaše vode prije tretmana i osam čaša u 24 sata nakon tretmana.
2. Nemojte ništa jesti dva sata prije i sat poslije tretmana.
3. Na dan kavitacije izbjegavajte alkohol i pića bogata kofeinom.
4. Nakon tretmana ne tuširajte se pretoplom vodom i ne koristiti džakuzi ili saunu.
5. Za najbolje rezultate, pored kavitacije, poštujte zdrav način prehrane s malim udjelom ugljikohidrata, šećera i masti.

Dugoročni rezultati

Nakon odrađenih tremana možete očekivati smanjenje centimetara na dijelovima tijela koji su tretirani, tijelo će biti zategnuto i tonirano, a manjak celulita primijetan. Mnoge pripadnice ljepšeg spola su potvrdile da su, nakon preporučenog broja tretmana, izgubile čak više od 10 centimetara u obimu. Naravno, za takve rezultate potrebno je između šest i devet tretmana te reduciranje prehrane.