open-navfaktor-logo
search
Pobjeda Bjelorusije
Poraz Turske košarkašicama BiH plasman na EP pretvorio u naučnu fantastiku
Veliko iznenađenje plasmana na Evropsko prvenstvo najvjerovatnije da će koštati najbolje bh. košarkašice koje večeras od 20.45 sati gostuju kod Islanda
21.11.2018. u 18:00
get url
text

Ženska košarkaška reprezentacija Turske poražena je na domaćem parketu od Bjelorusije rezultatom 56:60, što je veliko iznenađenje.

Upravo ovo iznenađenje plasmana na Evropsko prvenstvo najvjerovatnije da će koštati najbolje bh. košarkašice koje večeras od 20.45 sati gostuju kod Islanda.

Ukoliko izabranice Gorana Loje uspiju savladati Island imat će omjer 4-2, ali će grupi drugoplasiranih selekcija imati uvjerljivo najslabiju koš-razliku, a na EP mjesta ima samo za šest najboljih drugoplasiranih.

Ipak, šanse postoje, ali su skoro ravne naučnoj fantastici. Naime, našim reprezentativkama potrebna je pobjeda od 50 i više poena razlike, a pored toga potrebno je da Španija porazi Ukrajinu takođe sa 50 ili više poena razlike.

Zbog mečeva protiv totalnih autsajdera pojedine selekcije uspjele su "napumpati" koš-razliku pa je tako Mađarska u dva meča protiv Albanije stigla do +120 poena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.