open-navfaktor-logo
search
Deja vu
Poražavajući podatak za Cristiana Ronalda
Ronaldo je prošle propustio prve četiri prvenstvene utakmice zbog kazne, a u sljedeće tri koje je igrao je također imao 23 udarca na gol bez ijednog postignutog gola
03.09.2018. u 10:56
get url
text
Cristiano Ronaldo Parma - Juventus 1:2
Cristiano Ronaldo Parma - Juventus 1:2

Cristiano Ronaldo je ovoga ljeta, u transferu vrijednom nešto više od 100 miliona eura, odlučio iz Real Madrida preći u Juventus.

Ni na utakmici protiv Parme, trećem zvaničnom nastupu za Staru damu, Cristiano Ronaldo nije uspio zabiti svoj prvjenac.

Portugalac se trudio, pokušavao, pucao, ali lopta mu nije htjela ući u gol. Prije sedam dana mu je Mario Mandžukić "ukrao" čisti gol protiv Lazija, a u subotu protiv Parme mu je nekoliko odličnih pokušaja odbranio golman Luigi Sepe.

Statistički gledano Ronaldo je trenutno najneučinkovitiji igrač u ecropskim ligama. U prva tri kola Serie A Cristiano je imao čak 23 udarca na gol, deset više od prvog sljedećeg igrača na ovoj tabeli, a nije zabio nijedan jedini gol.

No, iako ga se ponovno kritikuje i priča o tome kako se nije snašao u Italiji, koju se čak opisuje kao bolju od španske, Ronaldo je identičan učinak imao na početku prošle ligaške sezone u dresu Reala.

Naime, Ronaldo je prošle propustio prve četiri prvenstvene utakmice zbog kazne, a u sljedeće tri koje je igrao je također imao 23 udarca na gol bez ijednog postignutog gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.