Porezna uprava FBiH blokirala račune kladioničarima, Zenici moraju uplatiti pola miliona KM

Objavljeno: 03.07.17 u 19:29 Autor: B. Mahmić

Po nalogu Porezne uprave FBiH danas su blokirani računi poreznih obveznika iz grupe pravnih lica "lutrija, igre na sreću, sportske kladionice", a po osnovu komunalne takse Grada Zenica za 2015. i 2016. godinu.

Blokirani računi priređivačima igara na sreću u Zenici
Blokirani računi priređivačima igara na sreću u Zenici

U Uredu gradonačelnika Zenice naglašavaju da je gradonačelnik Fuad Kasumović uspio i pored velikih pritisaka kladioničarskog lobija u budžet Grada naplatiti ono što ranije nije bilo moguće.

- Gradu Zenica vraćen je dio pripadajućih sredstava koja su priređivači igara na sreću u proteklom periodu izbjegavali vratiti građanima Zenice. Na ovaj način, Grad Zenica će od priređivača igara na sreću po osnovu Odluke o komunalnim taksama Grada Zenica naplatiti oko pola miliona KM. Očekujemo da će postupak naplate biti nastavljen i za 2017. godinu tim prije jer je Porezna ispostava Zenica napravila izmijenjene porezne prijave za priređivače igara na sreću – klađenja, a u skladu sa usvojenom izmjenom Odluke o komunalnim taksama, koju je usvojilo Gradsko vijeće Zenica - kazali su iz ureda gradonačelnika Zenice.