open-navfaktor-logo
search
Berkovići
Porodica Mulać dobila šesto dijete, obnovili porodično imanje i napravili farmu krava
Porodica Mulać koja živi u istoimenom selu Mulać, nadomak Žegulje, na području općine Berkovići, bogatija je za još jednog člana.
12.02.2020. u 20:37
get url
text

Beba Jusuf je šesto dijete tridesettrogodišnje Firdevse i teridesetdevetogodišnjeg Zulfe. Ova porodica ima dvije adrese, jednu u Željuši jer im djeca pohađaju osnovnu školu u Potocima, a drugu u selu Mulaći gdje imaju farmu krava. Zulfo je promijenio više poslova, a zbog toga što je uvijek bio slabo plaćen, odlučio je obnoviti porodično imanje i početi se baviti poljoprivredom.

Kazao je da mu je tako lakše organizovati život, iako je porodica s vremena na vrijeme odvojena. O školarcima, dok su roditelji u Mulaćima, brigu vodi nena Munevera i tetke. Porodicu su posjetili pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Mostar Kenan efendija Ovčina, rukovodilac medžlisovog Odjela za brak i porodicu muallima Fatima Puce i mjesni imam Ammar efendja Čopelja.

- Uz snažnu moralnu podršku i simbolične novčane poklone namjera nam je da ohrabrimo ovu mladu porodicu u njihovim željama i zalaganjima kako bi imali što sretniji i berićetniji život. MIZ Mostar i na ovaj način potvrđuje opredjeljenost da podržava instituciju braka – kazao je efendija Ovčina.

Hair dovu povodom rođenja šestog djeteta u porodici Mulalić uputila je i muallima Fatima Puce koja je izrazila nadu kako će djeca svojim roditeljima biti radost srca i duše.

-Ovo je jedna čvrsta i stabilna porodica koja može biti primjer svima nama kako treba držati porodicu na okupu i oslanjati se na Allaha dž.š. – kazala je Puce, saopćeno je iz Medžlisa Islamske zajednice

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.