Bugojno

Porodice stradalih u Vrbanji traže procesuiranje odgovornih

Objavljeno: 19.03.2019. u 11:44

Predsjednik Skupštine Udruženja "Porodice stradalih Vrbanja 1993." Salih Gurbeta je potvrdio da će se upravo pitanju sankcioniranja odgovornih za zločin i njegovanja uspomene na nevino stradale posvetiti posebna pažnja

Zločin nad bošnjačkim civilima u Vrbanji kod Bugojna u julu 1993. ne smije i neće biti zaboravljen, a u narednom periodu bit će intenzivirane aktivnosti s ciljem procesuiranja onih koji su ga počinili, istaknuto je, između ostalog, na redovnoj godišnjoj skupštini Udruženja građana "Porodice stradalih Vrbanja 1993." koja je održana u tom gradu.

- Uvijek nam se čini da je sve što uradimo malo, i da su žrtve Vrbanje za nas učinile mnogo više te da im se nikada ne možemo odužiti. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da počinioci zločina konačno odgovaraju za počinjena djela - kazao je predsjednik Upravnog odbora ovog udruženja Mirsad Teskeredžić.

Predsjednik Skupštine Udruženja "Porodice stradalih Vrbanja 1993." Salih Gurbeta je potvrdio da će se upravo pitanju sankcioniranja odgovornih za zločin i njegovanja uspomene na nevino stradale posvetiti posebna pažnja.

Ističe da će spomenuto udruženje tražiti od relevantnih institucija pravdu i kažnjavanje osoba koje su počinile zločin nad Bošnjacima Vrbanje, Vrpeći i Crniča.

- Već smo intenzivirali određene stvari. Pokretanjem nekih drugih aktivnosti želimo potaknuti sve naše članove na razmišljanje da im ovo udruženje bude vodilja u ostvarenju zacrtanih ciljeva - naglasio je Gurbeta.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije