open-navfaktor-logo
search
NBA
Portland i dvocifreni Nurkić porazili Lakerse u debiju LeBrona Jamesa
Iako je naš centar na parketu proveo svega 17 minuta to mu je bilo dovoljno da ubaci 16 poena, a samo jedan skokom nedostajao mu je za double-double
19.10.2018. u 07:55
get url
text

Novu sezonu NBA lige, 73. po redu, košarkaši Portlanda započeli su na pravi način. Portland Trailblazersi su u svom Moda Centru rezultatom 128:119 nadigrali Los Angeles Lakerse.

Prvo ime u pobjedničkom sastavu bio je Damian Lillard, koji je ubacio 27 poena. Odličnu podršku prva zvijezda Portlanda imala je u Toku Stauskasu, koji je postigao 24. CJ McCollum je zabio 21, dok je bh. reprezentativac Jusuf Nurkić brojao do 16. Naš centar na parketu je proveo svega 17 minuta, a samo jedan skokom nedostajao mu je da početak nove sezone obilježi double-doubleom.

Ljubitelji košarke s mnogo zanimanja pratili su ovaj duel, a glavni razlog svakako je bio LeBron James. Jedna od najvećih zvijezda NBA lige ovoga ljeta stigao je u redove Jezeraša. U prvom zvaničnom nastupu za tim iz Los Angelesa King je postigao 26 poena. Zabilježio je i 12 skokova za double-double na debiju, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.