open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Poruka golmana Turske: Pobjedu protiv Hrvatske ćemo posvetiti svim žrtvama zemljotresa
Fudbalska reprezentacija Turske večeras u 20:45 u Bursi protiv Hrvatske igra utakmicu drugog kola grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 
28.03.2023. u 08:41
get url
text

Golman Turske i čuvar Bešiktaša Mert Gunok u najavi ovog duela istakao je da će se boriti za pobjedu koju bi posvetili svim žrtvama razornog zemljotresa (preko 50 hiljada ljudi) koji su pogodili ovu zemlju i Siriju 6. februara.

VEZANI TEKST - Turska dočekuje Hrvatsku: Igramo protiv jedne od najboljih ekipa svijeta, iza nas će biti 40.000 navijača

- Mi smo kao reprezentacija Turske došli ovdje u Bursu i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Pozivam sve ljude iz Burse da dođu u što većem broju te da do kraja utakmice navijaju za nas - rekao je čuvar mreže pa dodao:

- Imamo poštovanja prema Hrvatskoj, pratili smo je na prijašnjim turnirima. Igrat ćemo uz naše navijače u Bursi te ćemo dati sve od sebe kako bismo dobili utakmicu. Nažalost, poslije zemljotresa mnogi ljudi su ostali bez domova i još uvijek imaju velikih problema. Mi ćemo se kao fudbaleri boriti za pobjedu i to bi bio poklon da usrećimo stanovnike koji su izgubili kuće i porodice. Bit ćemo ujedinjeni s navijačima i nastojat ćemo slaviti - dodao je Gunok.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.