Poslije aprilskog snijega: Radnici "Rada" danima spašavaju stabla

Objavljeno: 21.04.17 u 14:49

Nastavlja se rezanje grana i stabala na javnim površinama u Gradu Sarajevu, a u završnoj fazi su i pripreme za otvorenje renoviranog vrtnog centra "Flora" u Nedžarićima.

Već treći dan radnici preduzeća "Park" ulažu maksimalne napore kako bi spasili stabla i drugo zelenilo, uklonili i obrezali polomljene grane, te odvezli prikupljeni otpad sa zelenih površina. I jutros svi radnici Sektora održavanja, sa kolegama iz RJ Mehanizacija sa svim vozilima preduzeća "Park", kao i uposlenicima zaduženim za sječu i obrezivanje na terenu saniraju štetu koju su prouzrokovale sniježne padavine.

Na području šest općina u Kantonu Sarajevo i to u Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći prioritet je ukloniti polomljene i oštećene grane, rasteretiti krošnje od grana koje su oštećene, ukloniti snijeg sa krošnji, spriječiti dodatna oštećenja, osloboditi prolaze i ukloniti otpad sa parkovskih staza.

Na terenu su i ekipe preduzeća "Park" zadužene za popravljanje kvarova na javnoj rasvjeti na području Centra, Novog Sarajeva i Novog Grada.

Dok traju radovi na saniranju šteta na zelenilu, vrtlari i cvjećari "Parkovog" vrtnog centra "Flora" u Nedžarićima privode kraju aktivnosti na renoviranju i uređenju izložbeno-prodajnog platoa u ulici Aleja Bosne srebrene na kojem će biti izloženo oko 50.000 raznovrsnih sadnica. Od utoraka, 25. aprila, za sve ljubitelje cvijeća i uređenih vrtova, okućnica i balkona vrtni centar "Flora" na 10.000 kvadrata ponudit će bogat i raznovrstan program ukrasnog bilja, drveća, cvijeća, ukrasnog grmlja, voća, saksija, travnog busa, plodne zemlje i drugih preparate i alata. Za svaku kupljenu sadnicu dobit će besplatne savjete i upute o njenoj sadnji i daljem uzgoju, kao i prijevoz na području Kantona Sarajevo. Pripremljen je i sadržaj za malu raju koja dođu u pratnji svojih roditelja, a u planu su i brojni drugi sadržaji, saopćeno je iz "Parka".