open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Posljednja šansa za bodove, popravni tek koncem februara
Tri meča 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas.
12.12.2020. u 08:00
get url
text

U terminu od 13 sati sastaju se Krupa - Željezničar (Moja TV) i Olimpik - Radnik.

Plavi su itekako ozbiljno shvatili gostovanje u kanjonu Vrbasa pa su proteklih dana trenirali na plastičnom terenu, podlozi na kakvom Krupa igra domaće utakmice.

Željo igra po sistemu toplo-hladno. U gostima je to gotovo perfektno, dok na Grbavici ne izgleda dobro. Primjera radi Krupa je u prvom dijelu sezone odnijela puni plijen iz Sarajeva. Amar Osim ne može računati na Semira Štilića, koji je u porazu od Širokog Brijega dobio treći žuti karton.

Olimpik na Otoci u duelu s Radnikom ima šansu da prije pauze uhvati posljednji voz za opstanak. Semberci imaju pet bodova više od sarajevskog premijerligaša koji je na začelju tabele. Vukovi će sigurno tražiti osvetu i za ubjedljiv poraz u Bijeljini u prvom dijelu sezone (4:0).

Subotnji program zatvorit će stari rivali Sarajevo i Sloboda (17 sati, Arena Sport). Ekipa Vinka Marinovića jesenji je prvak, još uvijek bez poraza i sigurno želi na odmor odnijeti šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Željezničar. Sloboda je najvažniju jesenju pobjedu ostvarila u prošlom kolu protiv Krupe, 12 bodova je iznad opasne zone pa na Koševo dolazi bez rezultatskog opterećenja. Gradimir Crnogorac ne može računati na ponajbolje igrače Saida Husejinovića i Abida Mujagića.

Za timove koji će istrčati na travnjak danas je posljednja šansa da prije zimskog raspusta poprave bodovni saldo, jer slijedi višemjesečni raspust, odnosno zimska pauza, a popravni je tek u zadnjoj sedmici februara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.