open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Saveza
Posljednje upozorenje Juventusu: Odustanite od Superlige ili ništa od Serie A
Predsjednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Gabriele Gravina upozorio je Juventus da će biti isključen iz Serie A sljedeće sezone, ukoliko ne odustane od Superlige.
10.05.2021. u 18:00
get url
text

Juventus, Real Madrid i Barcelona su jedini klubovi koji zvanično nisu odustali od Superlige, projekta koji je pokrenut prije manje od mjesec dana od 12 elitnih evropskih klubova, ali koji je propao već nakon 48 sati.

Giganti španskog i italijanskog fudbala uputili su zajedničko saopćenje u kojem kritiziraju "neprihvatljive pritiske, prijetnje i napade" u cilju napuštanja Superlige.

Predsjednik FIGC-a potvrdio je da će Staroj dami neće biti dozvoljeno učešće u Serie A naredne sezone ukoliko ne odustane od takmičenja, prenosi Football Italia.

- Kada klubovi prihvate učešće u italijanskoj ligi, prihvataju i principe međunarodnog tijela. Evidentno je da, ukoliko Juventus ne prihvati te principe, bit će mu zabranjeno da učestvuje u domaćem prvenstvu - kazao je Gravina na press-konferenciji, dodavši:

- Žao mi je, vidio sam jutros zabrinute navijače, ali svi moraju poštovati pravila. Devet klubova odustalo je od takmičenja (Superlige), a tri su i dalje tu. Nadam se da će spor uskoro završiti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.