open-navfaktor-logo
search
Studen Grupa
Poslovna inicijativa za Brčko distrikt najbolji potez u BiH
Izborom poslovnog portala Indikator.ba "Poslovna inicijativa za sveobuhvatno poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčko distriktu BiH" Studen Grupe proglašena je za najbolji poslovni potez u Bosni i Hercegovini u 2019. godini.
02.10.2020. u 12:07
get url
text

Najveći investitor u prehrambenu industriju Bosne i Hercegovine i najveći strani investitor u Brčko distrikt, Studen Grupa, u junu 2019. godine predstavila je poslovnu inicijativu u vrijednosti od 500 miliona KM koja će omogućiti rast i razvoj poslovnog ambijenta u Brčkom i kvaliteta života građana distrika ali i cijele regije.

- Pozitivne i značajne poslovne poduhvate je uvijek dobro objavljivati jer na taj način afirmišemo promjene koje dovode do razvoja pojedinačnih sredina i privrede jedne zemlje. Studen Grupa se od dolaska u BiH opredijelila za ulaganja u proizvodnju domaćih prehrambenih proizvoda, a najavljeni projekat u Brčkom, uz institucionalnu podršku Vlade Brčkog, zasigurno stvara velike investicione mogućnosti - rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija Studen Grupe.

Imajući u vidu da je pandemija COVID-19 usporila aktivnosti započete poslije potpisivanja Memoranduma o razumijevanju i kreiranja akcionog plana između Vlade Brčko distrikta i Studen & CO Holdinga, Studen Grupa je predložila Vladi distrikta što raniju realizaciju prvog projekta iz predstavljene Poslovne inicijative.

- COVID-19 je uticao na sve sfere poslovanja, ali mi smo ipak predložili da se ubrza realizacija prvog projekta iz Poslovne inicijative, odnosno zona rada i industrije Brod. Investicije samo na ovom projektu mogu da osiguraju posao za 220 osoba u periodu od nekoliko godina, uz ulaganja veća od 20 miliona KM, ali sam tok realizacije svakako zavisi od efikasnosti lokalnih vlasti - dodala je Pucar.

Izbor najboljeg poslovnog poteza je nezavisni i neprofitni projekat portala Indikator.ba koji je zasnovan na praćenju i analizi informacija iz svijeta biznisa objavljenih u medijima, poslovnim korespodencijama, društvenim mrežama uz pomoć stručnih konsultanata, a na osnovu kriterija utvrđenih u pravilniku o dodjeli priznanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.