open-navfaktor-logo
search
Kultna grupa
Poslušajte: ABBA nakon 40 godina objavila novi album
Novi album grupe ABBA "Voyage" objavljen je na njihovim internetskim stranicama na radost dugogodišnjih fanova iz cijelog svijeta.
06.11.2021. u 15:41
get url
text

Nakon višegodišnjeg nagađanja i nekoliko neuspjelih nagovještaja grupa popularna grupa ABBA konačno je najavila okupljanje i novi album, te objavila singlove "I Still Have Faith in You" i "Don't Shut Me Down".

No uz album "Voyage" s 10 pjesama grupa će predstaviti i digitalne avatare nazvane "ABBAtari", na koncertu u Londonu u maju.

ABBAtari su stvoreni tehnologijom snimanja pokreta, sličnom onom koji se koristio za stvaranje Golluma u seriji filmova "Gospodar prstenova", i prikazat će članove benda onako kako su izgledali 1979. godine.

Hologrami su proizvod višegodišnjeg projekta osmišljenog u partnerstvu s firmom za specijalne efekte tvorca "Ratova zvijezda" Georgea Lucasa.

Više puta odgađani zbog tehničkih poteškoća, a zatim i zbog pandemije koronavirusa, konačno će biti predstavljeni u maju. Grupa je najprije osmislila ideju o avatarima, a zatim je uslijedio rad na muzici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.