open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Postepen razvoj oblačnosti, u Krajini moguća i slaba kiša
Jutros je u Krajini i jugozapadnim područjima Bosne bilo pretežno oblačno vrijeme, mjestimično je registrovana i slaba kiša
16.10.2018. u 08:36
get url
text

U ostalim dijelovima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po koltinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 2 stepena, Bjelašnica 6, Bijeljina, Bugojno, Ivan-sedlo, Livno, Srebrenica, Tuzla i Zenica 7, Brčko, Doboj i Jajce 8, Grude, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 9, Banja Luka i Stolac 10, Bihać 11, Gradačac 12, Trebinje 13, Mostar 15 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznoiso 949 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas u Krajini i jugozapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, mjestimično može pasti i malo kiše. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana promjenjivo oblačno i nešto sunčanije na istoku i na jugu. Vjetar slab do umjeren jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni. 

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.