open-navfaktor-logo
search
Devet provjera
Posušje počelo pripreme, generalka protiv Veleža
Fudbaleri Posušja počeli su s pripremama za nastavak sezone, a trener Stipe Balajić kazao je na današnjoj prozivci kako je zadovoljan što je klub uspio zadržati igrače na okupu.
12.01.2022. u 18:47
get url
text

- Pripreme počinjemo u jako dobrom raspoloženju i zadovoljan sam što smo uspjeli zadržati igrače koji su nam se kasnije tokom jeseni priključili kao što su Milanović i Ramović. Očekujemo dolazak još nekih pojačanja u našu ekipu i upravo smo u pregovorima s nekoliko igrača - kazao je Balajić.

Trener Posušja naglasio je kako je dobro da je igrački kadar potpun i zdrav za početak zimskih priprema.

- Jako sam sretan što nemamo povrijeđenih igrača i svi su spremni. Bilo je nekoliko igrača koji su u posljednje vrijeme bili bolesni, ali sada je sve u redu s njima - rekao je.
U prvom dijelu priprema Posušje je dogovorilo dvije prijateljske utakmice na svom stadionu, a protivnici su hrvatski niželigaši Kamena iz Podbablja (22. januar) i Croatia iz Zmijavaca (26. januar), te gostovanje u Zadru (29. januar) kod istoimenog domaćina.

- Nakon toga idemo u Trebinje u kamp koji ima zaista dobre uvjete, te ćemo odigrati utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici i dvije utakmice u Trebinju protiv Bokelja i Leotara - kazao je Balajić.

Gostovanje u Podgorici zakazano je za 6. februar, a sljedeće dvije pripremne utakmice za 9. i 12. februar.

Po povratku iz Trebinja u planu su utakmice protiv Krupe u Međugorju (15. februar) i Tuzla Cityja (16. februar) na Mokrom Docu.

Ekipa Posušja 19. februara imat će generalku protiv Veleža na stadionu Mokri dolac.

Balajić se dotakao i promjena u stručnom štabu koje su, po njegovim riječima, uslijedile zbog licenci.

- Dosadašnji pomoćni treneri Slišković i Ramljak priključeni su omladinskom pogonu, a na njihovo mjesto doći će Zoran Granić i dojučerašnji igrač naše ekipe Dario Stipić, koji je zbog učestalih povreda koje su ga mučile odlučio prekinuti igračku karijeru i krenuti u trenerski posao - pojasnio je Balajić.

Osvrnuo se i na izazove koji očekuju Posušje u nastavku sezone u kojem će njegova ekipa pokušati izboriti ostanak u Premijer ligi BiH.

- Nadamo se da nećemo imati nikakvih problema do kraja ovih priprema i da ćemo nastavak sezone dočekati potpuno spremni. U prvoj utakmici u nastavku sezone protivnik nam je Radnik i to je jedan od naših direktnih konkurenata za ostanak u Premijer ligi, a utakmica je jednako važna za obje ekipe i želimo se pripremiti što bolje kako bismo uzeli bodove - kazao je Balajić, naglasivši kako vjeruje da Posušja može izboriti ostanak u Premijer ligi BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.