Posvećena Tegeltiji

"Potkuj me, care": Cazinjanin Dede Putra opjevao aferu koja potresa bh. pravosuđe

Objavljeno: 03.06.2019. u 13:46

"Što to ima u potkivanju ružno, i ja sam čovjek nisam životinja, moram i ja u Dubai na more, nemrem u Neum kao sirotinja"

FOTO: SCREENSHOT

Cazinjanin Kemal Delalić, umjetničkog imena Dede Putra ( žarg. daj putera), u svojoj najnovijoj pjesmi bavio se aktuealnom aferom koja potresa bh. pravosuđe, aferom "potkivanje", a nakon što je objavljena informacija, a potom i videosnimak navodne umiješanosti predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije u korupciju.

Delalić inače u svojim pjesmama spaja moderno i tradicionalno sa socijalnim temama, a njegov muzički rad postao je zapaženiji krajem 2018. godine, kada je pažnju javnosti privukla pjesma o odlasku mladih iz BiH "Ode vani i ja".

Za pjesmu pod nazivom "Potkuj me, care" koristio je melodije Gibonnijeve pjesme "Tempera", "Okuj me care" Halida Bešlića, "Još i danas zamiriše trešnja" Tošeta proeskog i "Simpatija" Plavog Orkestra.

Poslušajte pjesmu u nastavku:

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije