open-navfaktor-logo
search
Ispovijest Brazilca
"Potpisao sam ugovor dok su iznad mene stajala dva naoružana Srbina"
Već pet godina ovaj 39-godišnjak uživa u čarima fudbalske penzije, a za L'Equipe se prisjetio najbizarnije i najopasnije epizode iz svoje igračke karijere
03.12.2019. u 17:10
get url
text

U prvom desetljeću ovog milenija brazilski napadač Ilan Araujo Dall'igna branio je boje Sochauxa i St. Etiennea, a igrajući za ove francuske timove dospio je čak i do reprezentacije Brazila.

Već pet godina ovaj 39-godišnjak uživa u čarima fudbalske penzije, a za L'Equipe se prisjetio najbizarnije i najopasnije epizode iz svoje igračke karijere.

- Nakon kratkih angažmana u West Hamu i Internacionalu u ljeto 2011. došao sam u Ajaccio na dogovoreni potpis ugovora. Ali sedam dana se ništa nije događalo, da onda je konačno po mene došao predsjednik kluba Alain Orsoni - ispričao Ilan za kojeg je potom uslijedilo veliko iznenađenje, kakvo ni u najvećem ludilu nije očekivao.

- Pokupio me u blindiranom BMW-u i iako je bilo dogovoreno na odemo na ručak u tom primorskom gradu, primijetio sam da se penjemo u korzikanske planine. Kada sam pitao predsjednika zašto je došlo do promjene plana, objasnio mi je da je za njega previše opasno da ruča u Ajacciu. Tako smo došli do neke zabiti. Tamo sam ušao u sobu bez prozora, gdje sam potpisao ugovor za Ajaccio dok su iznad mene stajala dva naoružana Srbina - kazao je Brazilac koji je prije pet godina okačio kopačke o klin.

Predsjednik Orsoni, koji je u ljeto 2008. u zadnji tren pobjegao ubicama, godinu dana kasnije uhapšen je pod sumnjom da je organizovao ubistvo bivšeg poslovnog partnera, a Ajaccio se nalati u drugoj francuskoj ligi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.