Potraga za Amarom Kozlićem nikad nije prekinuta: Policija i ronioci i danas pretražuju korita Bosne i Lašve

Objavljeno: 12.10.17 u 13:43

Potraga za tijelom Amara Kozlića, koji je prije više od osam mjeseci nestao u mutnim vodama Lašve kada je zajedno sa dvojicom svojih prijatelja automobilom sletio u ovu rijeku, i dalje je u toku, a kako saznajemo, policija i ronioci danas pretražuju korita Bosne i Lašve. 

- Potraga nikada nije obustavljena i sve vrijeme je u toku, a istragu su preuzele kolege iz MUP-a Srednjobosanskog kantona - kazala je kratko za Faktor Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. 

Specijalnci MUP-a ZDK, zajedno sa kolegama iz MUP-a SBK, te ronilačkim timovima i čamcima od jutros pretražuju obale i korita rijeka Lašve i Bosne. 

Tijela Kozlićevih prijatelja Huseina Delića i Almena Begovića pronađena su kada je iz rijeke izvučen audi u kojem su mladići bili kada je došlo do nesreće.

Tragedija se dogodila u dane vikenda, u noći sa 4. na 5. februar. Trojica mladića su otišla u diskoteku u Vitezu, a oko ponoći krenuli su kući. Malo prije toga Amar je razgovarao sa svojim ocem preko telefona te je najavio svoj povratak.

Osim policije, u potrazi su dosad u više navrata učestvovali i pripadnici Sportsko-rekreativnog kluba Bosna, te često i građani, koji su pretraživali obale rijeka Bosne i Lašve.