open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Potraga za vozačem crvenog automobila: Pokosio pješaka na Rakovičkoj cesti, pa pobjegao
Pješak je u ovoj sobraćajnoj nesreći zadobio teške tjelesne povrede, a ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinksu pomoć Kantona Sarajevo
11.12.2019. u 11:01
get url
text

Sarajevska policija traga za zasad neidentifikovanim vozačem koji je jučer u 17.15 sati na Rakovičkoj cesti u općini Hadžići, udario i oborio na cestu pješaka A. V. (1946) iz Sarajeva,nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Kako je jutros saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, radi se o automobilu crvene boje, nepoznatih registraskih oznaka, koji se nakon nesreće nije zaustavio već je pobjegao u pravcu Ilidže, ne ukazavši pomoć povrijeđenom pješaku.

Pješak je u ovoj sobraćajnoj nesreći zadobio teške tjelesne povrede, a ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinksu pomoć Kantona Sarajevo, a potom u KCUS-u, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

- Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju saobraćajne nesreće, identifikaciji i pronalasku vozača i vozila - naveli su iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.