Potresna priča popularne "Dadilje": Kako sam dobila rak

Objavljeno: 18.06.17 u 10:19

Glumica Fran Drescher koju bh. publika najbolje pamti po ulozi vrckave dadilje Fran Fine u istoimenoj seriji progovorila je o najvećoj traumi svog života.

FOTO: Youtube/ Instagram
FOTO: Youtube/ Instagram

Fran je 1985. doživjela provalu u kuću tokom koje je bila silovana. Kao da joj to nije bilo dosta nesreće, 2000. godine joj je dijagnosticiran rak maternice za koji glumica smatra da je rezultat napada.

- Dugo, dugo se nisam mogla nositi s boli koja je ostala nakon silovanja. Kad tako nešto potisneš...Zbog toga sam dobila rak - rekla je u intervjuu za Studio 10 i dodala da “nakon takvog napada nikad više nećeš biti isti, ali moraš nastaviti dalje i tu bol usmjeriti u neku svrhu“.

Tokom 2007. Fran je pokrenula neprofitnu organizaciju za prikupljanje novca za borbu protiv raka kod žena.

 

my petey :)

Objavu dijeli Fran Drescher (@_frandrescher)

Spomenutom napadu nazočio je i njen tadašnji muž, Peter Marc Jacobson koji je bio zavezan i prisiljen gledati kako napadač siluje Fran i njenu prijateljicu.

Par je zajedno ostao do 1999. godine kad su se razveli jer je Peter shvatio da ima homoseksualne sklonosti. Ostali su u prijateljskim odnosima, a zajedno su i glumili u televizijskoj seriji "Happily Divorced".