open-navfaktor-logo
search
Zbog napada u Kreševu
Potvrđena optužnica protiv bivšeg komesara MUP-a SBK: Pijan ministru polupao auto, prijetio ubistvom i pucao
Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv bivšeg komesara MUP-a SBK Drage Vukoje iz Kiseljaka, kojom ga tereti za nasilničko ponašanje, izazivanje opće opasnosti i oštećenje tuđe stvari.
24.09.2020. u 18:26
get url
text

Vukoja se tereti da je 1. septembra prošle godine, u stanju teškog pijanstva (2,8 promila alkohola u krvi), u mjestu Troska, u općini Kreševo, napao ministra unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Feliksa Vidovića.

Prema navodima iz optužnice, on je Vidoviću psovao mater i prijetio da će ga ubiti, te da će polupati vozilo njegovog brata i ostala vozila na parkingu.

Potom je uzeo sjekiru i polupao stakla na službenom "passatu" u vlasništvu MUP-a SBk koje je koristio Vidović, a koje je bilo parkirano ispred stambene zgrade u kojoj on živi, a koja graniči sa dvorištem porodične kuće Drage Vukoje.

Nakon toga se vratio u svoje dvorište i repetirao pištolj "Glock" i prijetio pripadnicima PU Kiseljak i Specijalne jedinice PS Kiseljak i PS Kreševo, koji su izašli na mjesto incidenta, govoeći da će pucati kako u Vidovića, tako i u bilo koeg policajca koji mu pokuša uzeti pištolj.

Prema navodima iz optužnice, prilikom kretanja po dvorištu u jednom trenutku je posrnuopri čemu je ispalio jedan hitac u pravcu podzide porodične kuće čime je izazvao opasnost po život prisutnih policajaca.

Uhapšen je tek kad su u Kreševo stigli i pripadnici jedinice za podršku MUP-a SBK iz Travnika. 

Nakon što je Tužilaštvo dostavilo optužnicu Općinskom sudu u Kiseljaku, sudija za prethodni postupak ju je u cijelosti potvrdio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.