open-navfaktor-logo
search
Uništavanje dokaza
Potvrđena optužnica protiv krim-tehničara koji su bacili Davidov veš
Prema optužnici, Marijanac i Bošnjak su 25. marta ove godine u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva bacili sive bokserice Davida Dragičevića
15.09.2018. u 16:58
get url
text

Osnovni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv kriminalističkih tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marijanca (55) zvanog Miki i Zorana Bošnjaka (44), optuženih za uništavanje dokaza u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Prema optužnici, Marijanac i Bošnjak su 25. marta ove godine u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova u istrazi ubistva bacili sive bokserice Davida Dragičevića.

Prema optužnici koju je 7. septembra ove godine podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, odlikovani pripadnik MUP Republike Srpske Mikica Marijanac i drugooptuženi Zoran Bošnjak, obojica kriminalistički tehničari, bacili su bokserice koje su 25. marta ove godine nakon obdukcije prebačene u depozit Policijske uprave Banja Luka, odnosno prostoriju za sušenje predmeta, piše Srpskainfo.

Optuženi su prilikom popisivanja, označavanja, sušenja i pakovanja odjevnih predmeta skinutih sa tijela Davida Dragičevića, a u namjeri da spriječe dokazivanje eventualnih bioloških tragova na muškim gaćama sive boje (boksericama) koje bi mogle poslužiti kao dokaz u krivičnom predmetu zbog krivičnog djela ubistvo na štetu Davida Dragičevića, taj odjevni predmet, muške gaće sive boje – bacili.

– Dakle, u namjeri da spriječe ili otežaju dokazivanje uništili su predmet koji služi kao dokaz, čime su počinili krivično djelo Sprečavanje dokazivanja – navodi se u optužnici koja je jučer dostavljena Osnovnom sudu u Banjoj Luci.

Prema ovom krivičnom djelu, maksimalna kazna na koju mogu biti osuđena dvojica kriminalističkih tehničara je do tri godine zatvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.