Oštećena tri stana

Potvrđeno iz sarajevske policije: Požar na Grbavici izazvao opušak u kanti

Objavljeno: 09.11.2019. u 15:42 Autor: M. M.

Korpa za smeće nalazila se na balkonu stana, a nakon što je planula, vatra se proširila u unutrašnjost stana i stambene zgrade

FOTO: INES LUČIĆ

Uviđajem koji je jutros obavljen u naselju Grbavica gdje su sinoć u požaru oštećena tri stana, konstatovano je da je do izbijanja vatre najvjerovatnije došlo uslijed bacanja neugašenih opušaka cigareta u plastičnu korpu za smeće.

Potvrdio je to portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić, pozvavši se na izjavu ovlaštenog sudskog vještaka protivpožarne zaštite.

Korpa za smeće nalazila se na balkonu stana, a nakon što je planula, vatra se proširila u unutrašnjost stana i stambene zgrade, nanijevši materijalnu štetu na ukupno tri stana.

Požar je, podsjećamo, izbio sinoć u 20.50 sati u stanu na devetom spratu nebodera, u ulici Grbavička 6a u Sarajevu.

Na mjesto događaja izašli su policajci Treće Policijske uprave, ekipe Profesionalne vatrogasne brigade i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, te je požar lokalizovan u 21.25 sati.

Foto: Ines Lučić

U stanu je zatečena jedna starija žena, koja nije povrijeđena, ali su je ljekari pregledali, dok su prilikom intervencije dvojica policajaca, usljed djelovanja dima, bila prinuđena zatražiti ljekarsku pomoć.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije