open-navfaktor-logo
search
Oštećena tri stana
Potvrđeno iz sarajevske policije: Požar na Grbavici izazvao opušak u kanti
Korpa za smeće nalazila se na balkonu stana, a nakon što je planula, vatra se proširila u unutrašnjost stana i stambene zgrade
09.11.2019. u 15:42
get url
text

Uviđajem koji je jutros obavljen u naselju Grbavica gdje su sinoć u požaru oštećena tri stana, konstatovano je da je do izbijanja vatre najvjerovatnije došlo uslijed bacanja neugašenih opušaka cigareta u plastičnu korpu za smeće.

Potvrdio je to portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić, pozvavši se na izjavu ovlaštenog sudskog vještaka protivpožarne zaštite.

Korpa za smeće nalazila se na balkonu stana, a nakon što je planula, vatra se proširila u unutrašnjost stana i stambene zgrade, nanijevši materijalnu štetu na ukupno tri stana.

Požar je, podsjećamo, izbio sinoć u 20.50 sati u stanu na devetom spratu nebodera, u ulici Grbavička 6a u Sarajevu.

Na mjesto događaja izašli su policajci Treće Policijske uprave, ekipe Profesionalne vatrogasne brigade i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, te je požar lokalizovan u 21.25 sati.

{$galerijaFotografija}

U stanu je zatečena jedna starija žena, koja nije povrijeđena, ali su je ljekari pregledali, dok su prilikom intervencije dvojica policajaca, usljed djelovanja dima, bila prinuđena zatražiti ljekarsku pomoć.

Požar Grbavička 08.11.2019.
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.