Ročište u sudu

Četvorka s Pala negirala krivnju za otimanje "golfa" Sarajliji

Objavljeno: 14.03.2019. u 20:42 Autor: M. M.

Marinković, Cicović, Pavlović i Lizdek terete se da su 23. oktobra oko 22 sata, nedaleko od hotela na Trebeviću, maskirani i naoružani, presreli B. A. i njegovu djevojku, te ih, uz prijetnju oružjem, natjerali da izađu iz vozila, kojim su potom pobjegli 

Sutkinja Rozita Šimić

FOTO: ARHIV

Na ročištu održanom u Kantonalnom sudu u Sarajevu danas su Nebojša Marinković, Đorđe Cicović, Miloš Pavlović i Nedeljko Lizdek, pred sutkinjom za prethodni postupak Rozitom Šimić negirali krivnju za razbojništvo na Trebeviću.

Njima je, podsjećamo, optužnicom na teret stavljeno da su krajem oktobra ispred hotela "Pino Nature" oteli "golf 5" od B. A. iz Sarajeva.

Marinković je uhapšen na Palama dva dana nakon razbojništva, dok su ostali uhapšeni tokom široke akcije nakon ubistva dvojice pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo.

Ukradeni "golf" pronađen je u jednom od "štekova" na području Pala, te je vraćen vlasniku.

Marinković, Cicović, Pavlović i Lizdek terete se da su 23. oktobra oko 22 sata, nedaleko od hotela na Trebeviću, maskirani i naoružani, presreli B. A. i njegovu djevojku, te ih, uz prijetnju oružjem, natjerali da izađu iz vozila, kojim su potom pobjegli u nepoznatom pravcu.

Nakon što su sva četiri optužena negirala krivnju, predmet će biti proslijeđen Sudskom vijeću, koje će zakazati početak glavnog pretresa, potvrdio nam je advokat Nebojše Marinkovića Aleksandar Remić.

Aleksandar Remić 

Imena Pavlovića, Lizdeka i Cicovića spominjana su i tokom istrage ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije