open-navfaktor-logo
search
Tuchel produžio
Potvrđeno: PSG riješio pitanje trenera
Tuchel je na klupu PSG-a stigao u ljeto 2018. godine
25.05.2019. u 14:42
get url
text

U  jeku medijskih špekulacija kako bi Massimiliano Allegri ili Jose Mourinho mogli sjesti na klupu Paris Saint-Gerimaina stigla je informacija kako su "Sveci" produžili saradnju s aktuelnim trenerom Thomasom Tuchelom.

Njemački trener je bio na meti kritika zbog eliminacije u osmini finala Lige prvaka od Manchester Uniteda, poraza u finalu Kupa Francuske i neubjedljivog finiša u Ligue 1. Ipak, danas je iz PSG-a stigla potvrda da će Tuchel biti trener do ljeta 2021. godine.

- Oduševljen sam što sam produžio ugovor i što mogu ostati predan PSG-u. Želio bih se zahvaliti predsjedniku i cijelom klubu za povjerenje koje su ukazali meni i mojim saradnicima. To je samo pojačalo moju ambiciju da uz naporan rad ovaj tim dovedem na vrh. Također, jako sam dirnut podrškom naših navijača i siguran sam da najbolji trenuci za PSG tek dolaze", kazao je Tuchel za zvaničnu internet stranicu šampiona Francuske.

Tuchel je na klupu PSG-a stigao u ljeto 2018. godine. U prvoj sezoni je osvojio titulu šampiona i Superkup Francuske. Prethodno je vodio Augsburg II, Mainz i Borussiju Dortmund.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.