Jedna afera stiže drugu u Bayernu. Nakon što je Niko Kovač opet pod paljbom, zbog poraza kod Borussije Dortmund (2:3) u 11. kolu Bundeslige, neuspjeh kod najvećeg konkurenta za naslov dobio je novi nastavak.

Bild se poziva na nekoliko svjedoka koji su nakon meča u Dortmundu vidjeli da je Ribery tri puta "opalio" šamar francuskom novinaru Patricku Guillou, bivšem fudbaleru, a danas televizijskom komentatoru beIN Sportsa, koji je krilo Bayerna kritikovao zbog loše igre u derbiju, prenosi Index. Guillou, poznati francuski stručnjak za Bundesligu, istakao je da je Ribery jedan od krivaca za Bayernov poraz jer je nekoliko puta izgubio loptu nakon čega je Borussija kretala u opasne kontre. Uostalom, Milioneri su pobjednički gol zabili nakon što je Sancho uzeo loptu upravo Riberyju.

Ali, također je činjenica da je Guillou tokom prijenosa više puta hvalio Riberyja zbog njegove požrtvovnosti i dvosmjerne igre. Ali, legenda Bayerna fokusirala se samo na negativu.

Očevici ovako opisuju njegov napad na novinara: Ribery je izlazio sa stadiona prema Bayernovom autobusu, kada mu je Guillou prišao tražeći izjavu. Ribery ga je na to počeo vrijeđati i odmah zatim novinara koji je ispred njega stajao s rukama u džepovima, tri puta ošamario po licu i gurnuo ga.

Još teže posljedice spriječili su Guillouv kolega, slavni bivši francuski fudbaler i Bayernov igrač Jean-Pierre Papin, te Rafinha, desni bočni njemačkog prvaka, koji su dotrčali i odmakli bijesnog Riberyja od njegove žrtve. Francuska zvijezda Bayerna nakon toga se popela u autobus.

Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayerna, potvrdio je da je došlo do incidenta.

- Franck Ribery obavijestio nas je da je imao sukob sa sunarodnjakom Patrickom Guilloum, kojeg zna godinama. Dogovorili smo sastanak s Guillouom, kako bi riješili ovaj problem. Gospodin Guillou slaže se da je to i u njegovom interesu - kazao je Salihamidžić.

Drugim riječima, Bayern će novinaru platiti da ne diže graju oko skandaloznog poteza legende bavarskog kluba.