Srijeda, 05.05.2021.
h

Potvrđena optužnica protiv 21-godišnjeg Brčaka: Na policajce bacio Molotovljev koktel

Tužilaštvo Brčko distrikta je podiglo, a nadležni sud potvrdio, optužnicu protiv 21-godišnjeg Elvisa Osmanovića iz Brčkog, koji je na trojicu brčanskih policajaca, u maju ove godine, bacio Molotovljev koktel.

Incident se dogodio 17. maja u brčanskom naselju Prutače, nakon što su četiri pripadnika Jedinice opšte policije L. S., F. S., H. S. i M. E., došli u naselje gdje je bio okupljen veći broj stanovnika, po prijavi da bi moglo doći do narušavanja javnog reda i mira.

Osmanović je, držeći u jednoj ruci staklenu bocu sa zapaljivom tekućinom i tkaninom, takozvani Molotovljev koktel, a u drugoj upaljač, krenuo ka policajcima. Policajac M. E. mu je dvaput izdao naređenje da odloži bocu, na što se Osmanović oglušio.

Svjestan opasnosti radnje koju je namjeravao poduzeti, zapalio je tkaninu i bacio bocu u pravcu policajaca, koji su se uspjeli skloniti u stranu. Po razbijanju boce, tečnost se zapalila, što je izazvalo širenje plamena na površini tla oko dva kvadratna metra. Osmanović je nakon toga trčeći pokušao pobjeći, ali su ga policajci sustigli i uhapsili.

- Optuženi je, dakle, napao službenu osobu u obavljanu dužnosti čuvanja javnog reda i mira, uz prijetnju upotrebe oružja, čime je počinio krivično djelo napad na službeno lice u obavljanju poslova sigurnosti iz člana 353. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH - navodi se u optužnici.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh