Potvrđeno iz MUP-a KS: Krsmanović se trijeznio u policiji i oduzeta mu vozačka dozvola

Objavljeno: 19.05.17 u 16:03

Predragu Krsmanoviću, državnom službeniku u Centralnom istražnom uredu Granične policije BiH, uručen je prekršajni nalog s novčanom kaznom, te mu je oduzeta vozačka dozvola B kategorije, nakon što je pijan skrivio saobraćajnu nesreću prilikom koje je uništio staklene portale restorana "Braća Mujić" u ilidžanskom naselju Stup.

FOTO: ARHIV
FOTO: ARHIV

- U vezi s Vašim upitom obaviještavamo Vas da se dana 16.5.2017. godine oko 19.00 sati na parking prostoru u ulici Pijačna, općina Ilidža, dogodila saobraćajna nesreća. Tom prilikom je motorno vozilo marke mercedes, registarskog broja K21 O 648, kojim je upravljao vozač K. P. iz Istočnog Sarajeva, udarilo u parkirano motorno vozilo toyota, registarskih oznaka K07 M 630, vlasništvo M. S. iz Kozarca, koje je odbačeno na portal poslovnog prostora.

O prednjem je obaviješten Kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj je obavila ekipa MUP-a Kantona Sarajevo. Izvršenim alkotestiranjem ustanovljeno je kod K. P. prisustvo alkohola u organizmu, te je osoba zadržana u prostorijama PS Ilidža do otrežnjenja.

Zbog počinjenog prekršaja iz člana 36. st. 1. i čl. 174. stav 2. ZOOBS-a, K. P. je uručen prekršajni nalog sa izrečenom novčanom kaznom i izrečenom zaštitnom mjerom upravljanja motornim vozilom "B" kategorije - naveli su u odgovoru na naš upit iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

VEZANI TEKST - Skandalozna proslava u Graničnoj policiji: Pijani službenik se autom zabio u restoran, pa pobjegao