Potvrđeno pisanje Faktora: "Vatra Anadolije" u Sarajevu 18. maja

Objavljeno: 20.03.17 u 11:08 Autor: D. Z.

Sarajevska publika će 18. maja uživati u istinskom spektaklu – svjetskoj plesnoj atrakciji Vatra Anadolije saopšteno je iz agencije „Sarajevo Disk“.

 

 

Na ovaj način potvrđeno je pisanje „Faktora“ krajem januara, a datum održavanja spektakla samo je pomjeren za dan ranije.

VEZANI TEKST - Faktor saznaje: "Vatra Anadolije" u Skenderiji 19. maja

„Vatra Anadolije“, jedna od najboljih plesnih skupina na svijetu, koja ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, elemente baleta, modernog plesa, i stepa, atraktivne kostime i scenografiju, te muziku iz različitih krajeva Orijenta, nastupiće u KSC Skenderija sa istoimenom predstavom.

Ansambl Vatra Anadolije nastupio je prije 4 godine u rasprodanoj sarajevskoj Zetri pred oko 10.000 oduševljenih gledalaca. Trbušne plesačice, bubnjari, derviši, plesači stepa sa svojim fenomenalnim koreografijama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Trupu „Vatra Anadolije“ osnovao je Mustafa Erdogan 1999. godine. Od tada su nastupali u više od 80 zemalja i oborili dva Ginisova rekorda – za najbrži plesni performans (241 korak u minuti), a drugi za nastup pred najbrojnijom publikom – 400,000 gledalaca u Ergoliju na Crnom moru. Predstavu Vatra Anadolije je do sada vidjelo preko 40 miliona gledalaca u 97 zemalja.