Potvrđeno za Faktor.ba: Pero Gudelj pokušao samoubistvo, ljekari se satima bore za njegov život

objavljeno: 10.08.2015. u 18:40

Vlasnik trgovačkog centra FIS Vitez Pero Gudelj, koji je danas ranjen u glavu iz vatrenog oružja, najvjerovatnije je pokušao izvršiti samoubistvo, potvrđeno je za Faktor.ba u Tužilaštvu Srednjobosanskog kantona.

– Gudelj je pronađen osam metara od njegovog automobila sa ranom na glavi. Metak, međutim, nije išao direktno u glavu, već je ispaljen ukoso, tako da je to razlog što je ostao živ – kazao nam je dežurni tužilac Tužilaštva SBK Mijo Dujmović.

Kako saznajemo, Gudelj je ostavio oproštajno pismo prije pokušaja suicida. Nakon što se začuo pucanj, jedan od radnika je dotrčao do Gudelja, koji je još bio djelomično svjestan i razgovarao je sa njim.

Potom je Gudelja njegov zet odvezao u bolnicu u Novoj Biloj, nakon čega je hitno prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Gudelj je na Kliniku urgentne medicine KCUS-a primljen u izuzetno teškom stanju.

– On je na KUM primljen sa teškim povredama glave nanesenim vatrenim oružjem i ljekari mu se bore za život – kazala nam je Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a.

Naša sagovornica je dodala da je Gudelj smješten na intenzivnu njegu Klinike za neurohirurgiju.

Kako saznajemo iz izvora bliskih vlasniku FIS-a, jedan od mogućih razloga pokušaja samoubistva su porodični problemi.

Podsjećamo, policijskoj stanici Vitez prijavljeno je oko 13:30 sati da je na lokalnom putu Krčevine, nedaleko od FIS-a, pronađen Pero Gudelj sa vidljivim povredama u predjelu glave nanesenim pištoljem.

Gudelj je prvobitno bio primljen u bolnicu Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, nakon čega je hitno prevezen na Kliniku urgentne medicine KCUS-a.

Pero Gudelj rođen je 26. maja 1955. godine u selu Gornja Večerska u Vitezu. Početkom 90-ih godina, Gudelj je registrovao poduzeće FIS, koje je tada brojalo desetak radnika.

FIS Vitez je vremenom postao jedna od najvećih firmi u regiji, a u međuvremenu se proširio i brzo otvorio prodavnice širom BiH.

(B. Pekmezović/Faktor.ba/Foto: Anadolija)