open-navfaktor-logo
search
Zasjeda Vlada FBiH
Povećan iznos sredstava za stipendiranje učenika za deficitarna zanimanja
Vlada Federacije BiH će se na današnjoj sjednici, koja je počela u Sarajevu, izjasniti o izmjeni Odluke o usvajanju programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava Tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, čime bi za 30.000 KM bio povećan iznos za stipendiranje učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja
15.11.2018. u 10:42
get url
text
Vlada FBiH

Na dnevnom redu je i informacija u Federalnog ministarstva finansija u kojoj je navedeno da su od januara do septembra 2018. godine ukupno ostvareni prihodi u Federaciji BiH iznosili 6.591,7 miliona KM, što je za šest posto ili za 351,4 miliona KM više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Realizirajući zaključak sa sjednice od 30.8.2018. godine, Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH dostavila je Vladi informaciju o broju dodijeljenih stanova, sa spiskom korisnika koji su ih dobili na korištenje iz stambenog fonda prijašnjeg Federalnog ministarstva odbrane i Vojske Federacije BiH.

Federalna vlada će, kako je predviđeno dnevnim redom, razmatrati informaciju o inicijativi za zaključivanje ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o diobi imovine oduzete u krivičnim postupcima.

Članovi vlade će se upoznati s programima javnih investicija Sarajevskog i Kantona 10 za period 2019-2021. godine, koji će, uz Program javnih investicija FBiH, biti dostavljeni Ministarstvu finansija i trezora BiH, s ciljem pripreme Programa javnih investicija na nivou BiH, kaže se u saopćenju iz Vlade FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.