open-navfaktor-logo
search
Zašto se predomislio
Povratak Lulića: Od velikog "ne" Prosinečkom, do stiska ruke Bajeviću
Jedan od najvećih autoriteta bh. fudbala Duško Bajević uspješno je okončao operaciju i odnio prvu veliku pobjedu kao selektor Bosne i Hercegovine
23.01.2020. u 10:48
get url
text

Kapiten Lazija Senad Lulić vraća se u reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Bomba je to koja je sinoć nešto prije ponoći "odjeknula" iz Fudbalskog saveza BiH.

Rimska operacija čelnika krovne kuće bh. fudbala je uspjela. Selektor Zmajeva Duško Bajević, predsjednik Fudbalskog saveza Dino Begić i nekadašnja desetka reprezentacije Zvjezdan Misimović uspjeli su uvjeriti Lulića da ponovo nosi dres sa nacionalnim grbom.

Pokušao je i bivši selektor BiH Robert Prosinečki u martu 2018. godine uvjeriti fudbalera Lazija da promijeni mišljenje, ali je dobio veliko "NE".

Dvije godine kasnije, jedan od najvećih autoriteta bh. fudbala Duško Bajević uspješno je okončao operaciju i odnio prvu veliku pobjedu kao selektor Bosne i Hercegovine.

Lulić će biti na raspolaganju Bajeviću za utakmice baraža u martu. Prvo protiv Sjeverne Irske na Bilinom polju, a ukoliko bh. tim slavi, u finalnoj borbi za EURO će odmjeriti snage sa Slovačkom ili Republikom Irskom na domaćem terenu.

Ako je suditi po formi u kojoj se nalazi, reprezentacija BiH će dobiti veliko pojačanje.

Bh. fudbaler se od Zmajeva oprostio u decembru 2017. godine.

- Životne odluke se nikada ne donose preko noći, pogotovo kada je riječ o ljubavi, kao što je moja ljubav prema Bosni i Hercegovini i dresu zemlje koju volim. Međutim, vrijeme je za zbogom - poručio je tada Lulić u otvorenom pismu.

Ljubav prema Bosni i Hercegovini je očito presudila. Jablaničanin nakon nastupa sa Zmajevima na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ima priliku da igra i na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, što bi svakako bila kruna uspješne karijere.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.