open-navfaktor-logo
search
Vlasnici nisu došli
Povratnicima u Vogošću obnovljene tri kuće
U objekte u Vogošći koji su građeni u okviru ovog programa, kao i još tri druga u Kantonu Sarajevo uloženo je oko 160.000 KM
02.11.2018. u 12:14
get url
text

U naseljima Nebočaj i Gora je izvršen tehnički prijem za tri stambena objekta koja su sanirana i izgrađena na osnovu Javnog poziva Ministarstva za raseljena osobe i izbjeglice BiH.

U okviru Regionalnog projekta stambenog zbrinjavanja, Općina Vogošća potpisala je Sporazum sa nadležnim ministarstvima 2015. godine i prema tom Sporazumu imala je obavezu osigurati potrebnu komunalnu infrastrukturu te izvršiti tehnički prijem objekata.

Predstavnici Općine Vogošća, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, te izvođača radova obišli su objekte čiji vlasnici Branko Kapikul, Mirjana Kapikul i Stjepan Kajić nisu bili prisutni, a iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BIH su kazali da su objekti obnovljeni prema standardima i u kvadraturi prema broju prijavljenih članova domaćinstva.

U objekte u Vogošći koji su građeni u okviru ovog programa, kao i još tri druga u Kantonu Sarajevo uloženo je oko 160.000 KM.

U narednom periodu u Vogošći je planirana izgradnja stambene zgrade BH 6 sa 27 stanova, a u okviru projekta Regionalni stambeni program, saopćeno je iz Općine Vogošća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.