open-navfaktor-logo
search
Mostar
Povratnika Ljubišu Kajgu mina ubila na groblju
Zasad nije poznato da li je riječ o mini zaostaloj iza rata ili ju je neko ostavio ne mjesto gdje je jučer eksplodirala
13.09.2018. u 10:53
get url
text

Tijelo sedamdesetšestogodišnjeg Ljubiše Kajge, povratnika u naselje Hodbina kod Mostara, pronađeno je jučer obliveno krvlju, a dosadašnji rezultati istrage pokazuju da ga je ubila mina na koju je najvjerovatnije stao na lokalnom groblju.

Prema dostupnim informacijama, nakon što je ranjen, starac je u potrazi za spasom pokušao sjesti u svoj automobil, ali je ubrzo preminuo.

Navodno je njegova supruga čula detonaciju, ali ona ništa nije vidjela u momentu eksplozije.

Zasad nije poznato da li je riječ o mini zaostaloj iza rata ili ju je neko, kojim slučajem, ostavio na mjesto gdje je jučer eksplodirala.

Postoje tvrdnje da je nesretni starac u vrijeme eksplozije krčio zemljište i tada aktivirao minu.

- Valjda je zakačio ili stao na minu. Ništa vam više od toga ne znam reći. Poznavao sam ga i žao mi je što je ovako poginuo. Niti hoću da griješim dušu, neka policija utvrdi šta je bilo - ispričao je jedan mještanin za Nezavisne, te dodao da se kuća Kajge nalazi nedaleko od mjesta gdje je poginuo.

Iz MUP-a i Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona jučer nisu saopćavali detalje, tako da nije poznato šta se i kako desilo.

- Policijskoj stanici Mostar Jug prijavljeno je da je pronađeno tijelo starijeg muškarca pored vozila u naselju Hodbina. Obavljen je uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac - saopćeno je iz MUP-a HNK.

Dežurni tužilac također nije želio otkrivati više detalja, već je samo rekao da je istraga u toku i da ne može da daje opširnije informacije. Potvrdio je i da je za danas zakazana obdukcija tijela.

Nezvanično, u sklopu istrage će biti vještačen i automobil ovog starca.

- Na autu su primijećeni tragovi krvi, tako da će i vozilo biti predmet istrage - pojašnjava izvor iz istrage.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.