open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Povreda identična kao Džekina: Koliko je trajao oporavak Lulića nakon loma jagodične kosti?
Identičnu povredu kao i Dijamant 2017. godine, u meču kvalifikacija za SP protiv Grčke, doživio je i Senad Lulić
07.10.2019. u 11:53
get url
text

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko propustit će mečeve kvalifikacija za EURO 2020 godine protiv Finske i Grčke.

Prijelom jagodične kosti u remiju protiv Cagliarija (1:1) Dijamanta će neko vrijeme odvojiti od terena, a napadač Rome je već jutros u pratnji supruge Amre stigao na operativni zahvat.

Prve informacije govore kako bi njegov oporavak mogao trajati oko mjesec, što znači da bi bh. napadač mogao biti spreman za posljednja dva susreta kvalifikacija sa Italijom (15. novembar) i Lihtenšajnom (18. novembar).

Pretpostavke o trajanju Džekinog oporavka otprilike se poklapaju s oporavkom Senada Lulića. Naime, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine i kapiten Lazija doživio je identičnu povredu kao i Džeku, i to u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Lulić je nakon operativnog zahvata koji je obavljen u Kantonalnoj bolnici Zenica pauzirao tačno 30 dana u periodu od 10. juna do 10. jula 2017. godine.

Nekadašnji reprezentativca naše zemlje morao je u postoperativnom periodu nositi zaštitnu masku, kakvu će najvjerovatnije morati nositi i napadač Lazijevog gradskog rivala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.