open-navfaktor-logo
search
Tužilac pojasnio
Povrijeđen muškarac: Nepoznat uzrok eksplozije u goraždanskom Ginexu
U eksploziji koja se sinoć nešto poslije 19 sati dogodila u goraždanskoj kompaniji namjenske industrije Ginex povrijeđen je muškarac V. Š. (1976) koji je zbrinut u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde i nalazi se u stabilnom stanju.
26.01.2021. u 12:55
get url
text

Uviđaj na mjestu događaja obavili su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde i inspektor za protivpožarnu zaštitu MUP-a BPK Goražde, a upoznat je i kantonalni tužilac.

Postupajući tužilac Predrag Golubović potvrdio je da je dežurnoj službi policijske stanice Goražde direktorica privrednog društva Unis Ginex prijavila da je u navedenom privrednom društvu došlo do eksplozije, prilikom čega je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede.

- Izvršenim uviđajnim radnjama došlo se do saznanja da se eksplozija desila u proizvodnom pogonu prilikom obavljanja operacije "elaboracija pokrivke" pri čemu se rad obavlja po standardizovanim procedurama. Iz tog razloga još nam nije poznat uzrok eksplozije. Nakon obavljenih istražnih radnji istražitelji MUP-a BPK Goražde u saradnji sa inspektorom za zaštitu od požara dostavit će tužilaštvu izvještaj na uvid i tužilačku odluku. Navedena osoba zadobila je povredu obje šake, podlaktice, nadlaktice i trenutno je u stabilnom stanju, a sve povrede su rezultat dejstva gelera – izjavio je Golubović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.